Ryż w pomidorach, to ekspresowy pomysł na obiad. Jesteście zabiegani i nie macie czasu na gotowanie? Tym przepisem odbieram Wam jedną z wymówek, że gotowanie jest czasochłonne.
Nie zawsze jest czas na przygotowywanie skomplikowanych dań. Fajnie jest czasami zrobić na obiad modne frytki warzywne z piekarnika, podane w towarzystwie pięciu sosów (każdy w innym kolorze), i na dodatek wyczarować sałatkę z dzikiego ryżu, którego czas gotowania jest długi… bardzo długi. Jestem fanem prostoty i szybkich posiłków, dlatego dzisiaj mam dla Was ryż w pomidorach z groszkiem, który zawiera to, czego każdy z nas potrzebuje… – Białko? No to też, ale przede wszystkim wspaniały smak ukryty w prostym daniu!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …