Połączenie smaku ostrego, słodkiego i słonego to coś co lubię najbardziej. Ostatnio, w podobnych smakowo klimatach, pojawiły się boczniaki smażone, które bardzo przypadły Wam do gustu, a dzisiaj prezentuję bardziej kompletne danie obiadowe, czyli ryż w sosie chilli. Nie jest to przepis wymyślny, trudny w wykonaniu czy zawierający niecodzienne składniki. Wystarczy uzbroić się w dobry słodki sos chilli, ulubione grzyby i kilka innych pierdół.
Pytania i odpowiedzi:
- Jaki słodki sos chilli wybrać?
Ja użyłem PANTAI Słodki sos chili. Na sklepowych półkach sosów nie brakuje. Ja trzymałbym się tylko z daleka od tych podejrzanie tanich, których cena jest zbliżona do ceny taniego piwa.
- Czym zastąpić słodki sos chilli?
Polecam użyci…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Curry z cukinią (wegańskie)
Curry z cukinią to szybkie i rozgrzewające danie, które zasmakuje fanom kuchni azjatyckiej i nie tylko!
Curry wegańskie z papryką
Curry wegańskie z papryką to szybkie i aromatyczne danie, które bez wątpienia oczaruje wasze kubki smakowe! Gorąco polecam :)
Pasta zielone curry
Pasta zielone curry to chyba kwintesencja Tajlandii, kolendra, trawa cytrynowa i liście limonki, chili, imbir i czosnek, czyli wszystko, co …
SMAŻONY RYŻ Z ANANASEM I ORZECHAMI NERKOWCA / E-BOOK AZJATYCKI
Jeden z prostszych przepisów kuchni azjatyckiej, który znalazł się w moim najnowszym e-booku - "Smart Vegan - Kuchnia azjatycka w …