Bardzo często molestujecie mnie w prywatnych wiadomościach i w komentarzach, żebym tworzył więcej szybkich przepisów obiadowych. Tak się składa, że na takie napastowanie nie jestem obojętny! Poddaję się mu i tworzę to, o co tylko prosicie, bo sam również czerpię z tego przyjemność… W końcu to ja pałaszuję te dania jako pierwszy. Dzisiaj postawiłem na ryż z cukinią. Proste i szybkie danie, które można przygotować mając tylko jedynie patelnię i 15 minut wolnego czasu.
Ja do podania zrobiłem wegański parmezan. Świetnie sprawdzi się również ten sklepowy, jak i czarnuszka. Zresztą bez dodatków ryż z cukinią na pewno również będzie pyszny! Zachęcam Was również do sprawdzenia przepisu na ryż w sosie chilli. Jest równie szybki w przygotowaniu!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …