
Wegańska sałatka bulgur z hummusem to pyszne i pożywne danie bezglutenowe, pełne białka (24g na porcję). Kluczowe składniki to kasza bulgur, kremowy hummus i aromatyczne suszone pomidory. Gotowe w zaledwie 30 minut – idealna szybka opcja na obiad. Bogata w błonnik wspiera pracę jelit, a dzięki oliwkom dostarcza zdrowych tłuszczów. Świetnie sprawdzi się jako sycący lunch lub lekka kolacja. Podawaj z dodatkiem świeżej kolendry i plasterków awokado dla podkreślenia smaku.
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
419
J
Jadlonomia.com
Wegańska sałatka ziemniaczana ze śmietaną słonecznikową
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kaszy gryczanej i botwinki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
3
589
J
Jadlonomia.com