Sałatka meksykańska

5 min
1 porcja
570 kcal
Sałatka meksykańska
Meksykańska sałatka wegańska – energetyczna kompozycja bez glutenu, pełna świeżych warzyw i białka roślinnego. Kluczowe składniki to kremowe awokado, pikantne jalapeno i czerwona fasola, która dostarcza aż 16g białka na porcję. Przygotujesz ją błyskawicznie – tylko 5 minut! Bogata w błonnik wspiera pracę jelit. Idealna na szybką kolację lub lunch do pracy. Podawaj z tortillą lub samą, skropioną dodatkowym sokiem z limonki dla wyraźniejszego smaku.
🌙 Kolacje 🥗 Sałatki 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 🌾 Wysokobłonnikowe Szybkie ≤20min
5 min
Przygotowanie
Gotowanie
5 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/16 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/16
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
🌱 Wegańska

Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Sałatka majowa
🌱 Wegańska

Sałatka majowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
4
281
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy czwartek: sałatka z jarmużu
🌱 Wegańska

Bezglutenowy czwartek: sałatka z jarmużu

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

12 min
2
523
J
Jadlonomia.com
Sałatka z arbuza z oliwkami i bazylią
🌱 Wegańska

Sałatka z arbuza z oliwkami i bazylią

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
115
J
Jadlonomia.com