Mam przyjaciela, który co roku w lecie przechodzi na dietę arbuzową. Na śniadanie zjada tacę pełną grubych plastrów, na obiad kroi arbuzy i wcina z fetą lub miętą, a na kolację po prostu siada z wielką, słodką kulą i wydrąża ją kawałek po kawałku. Wcale nie robi tego po to, aby ograniczyć ilość kalorii lub przygotować się na sezon plażowy – jest po prostu największym koneserem arbuzów, jakiego znam.
Mateusz potrafi zjeść kilogram arbuza w kilka sekund, wyrecytować wahania cen za kilogram w ciągu całego roku z dokładnością co do złotówki, unieść największe okazy jedną ręką oraz przygotować z nich tysiąc i jeden sałatek. Jednym słowem jest prawdziwym znawcą i ambasadorem arbuzów, z którym zjadłam tony tych owoców – nie ma mowy o jakimkolwiek spotkaniu w lecie, kiedy nie przytaszczy…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z komosą ryżową
Masz ochotę na lekki, zdrowy i smaczny posiłek? Koniecznie sprawdź dzisiejszą propozycję. Sałatka z komosą ryżową idealnie się sprawdzi!
Młode ziemniaki z bobem i masłem orzechowym
Kto ma chrapkę na sałatkę? Dzisiaj długo wyczekiwane przez Was łubudubu. Czyli młode ziemniaczki, masło orzechowe i BUBU!Nie jest to …
Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Sałatka majowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.