
Pyszna sałatka z bakłażanem i zieloną soczewicą to sycące wegańskie danie, bogate w białko i błonnik. Kluczowe składniki to pieczony bakłażan, zielona soczewica i świeże pomidorki koktajlowe. Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut (pieczenie 30 minut), a porcja dostarcza aż 59g białka! Dzięki soczewicy danie wspiera pracę jelit i zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Idealne na pożywny obiad lub kolację w stylu meal prep. Podawaj z chrupiącymi pestkami słonecznika i świeżą pietruszką dla dodatkowej chrupkości.
15 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
35 min
4
870
P
Przepisydlazielonych.pl
Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
Kasza z warzywami to klasyk kuchni wegańskiej! Tym razem polecam Wam orzeźwiającą wersję wiosenną.
60 min
6
306
E
Easyvege.pl
Sałatka z ciecierzycą i oliwkami
Ostatnio zacząłem zdrowiej się odżywiać. Zabrałem się za aktywne uprawianie sportu, a nie tylko oglądanie go z pilotem w ręce …
15 min
1
1731
B
Blendman.pl
Chakalaka, czyli afrykańska sałatka
Chakalaka to afrykańska sałatka złożona z warzyw i fasoli. Jest niesamowicie odżywcza i pyszna. Zapewni Ci dużą dawkę witamin i …
30 min
2
439
B
Blendman.pl