
Sałatka z boczniakami – wegańskie comfort food w wersji błyskawicznej! Chrupiące boczniaki marynowane w oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku i wędzonej papryki tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Gotowa w zaledwie 25 minut, dostarcza 490 kcal na porcję. Bogata w białko roślinne i błonnik, wspiera pracę układu pokarmowego. Idealna na sycący obiad lub kolację. Podawaj z chrupiącą bagietką lub świeżymi warzywami dla dodatkowej tekstury.
15 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska sałatka z karmelizowaną dynią i sosem ranch
..że to musi być bomba. Tak właśnie jest tutaj. Sałatka z karmelizowaną dynią i cudownym sosem ranch skutecznie Was o …
45 min
8
V
Veganhigh.pl
Sałatka ziemniaczana z pesto z rukoli
Dzisiejsza sałatka to ukłon w kierunku osób, które każdym daniem chciałyby się najeść. Sałatka z pieczonych ziemniaków, to sycące danie, …
45 min
4
476
B
Blendman.pl
Brukselka z suszonymi pomidorami
Masz awersję do tych małych, zielonych kuleczek? A może po prostu nie wiesz co z nimi zrobić? Brukselka z suszonymi …
20 min
2
200
B
Blendman.pl
Sałatka z falafelem i granatem
Sałatka z falafelem, to połączenie niesamowicie smaczne. Chrupiący falafel, kremowy, sos tahini i granat... Coś niebywale pysznego!
15 min
4
558
B
Blendman.pl