Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Sałatka dla tych, którym brakuje cierpliwości na przednówku w oczekiwaniu na świeże warzywa. Z chrupiącą grzanką może być lekkim obiadem dla wymagających (zarówno od swojej figury jak i od tego co jedzą).
Karmelizowaną gruszkę, którą przypiekam palnikiem można też skarmelizować w tradycyjny sposób na patelni. Albo powymagać od sylwetki jeszcze więcej i pominąć ją całkiem.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh
Pyszna, lekka sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh. Z duża ilością pietruszki i mięty. Idealna do …
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią. Kolorowa, pyszna, idealna na grilla.
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.