Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
Sezonu na cukinię nie sposób przeoczyć. Stosy cukinii piętrzą się na ogrodach, straganach i targach, a nawet w hipermarketach dla prawdziwych mieszczuchów.
Najczęściej jest przerabiana na zupy krem, pieczona czy grillowana, a zupełnie niedoceniana, kiedy jest świeża. A ja jestem pewna, że właśnie świeża jest najlepsza.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ziołowa kartoffelsalat
Przekąska, dodatek do grilla, sałatka, coś lekkiego, odświeżającego, wiosennego… Ziołowa kartoffelsalat przyda Wam się w tym sezonie!
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera …