Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
30 min
4 porcje
109 kcal

Chrupiąca sałatka z cukinii i fenkuła to świeża, wegańska propozycja z delikatnym koprowym dressingiem. Wykorzystuje sezonowe warzywa - cukinię, fenkuł i aromatyczne czarne oliwki. Gotowa w zaledwie 30 minut, to idealna szybka przekąska lub lekka kolacja. Zawiera jedynie 109 kcal na porcję, dostarczając przy tym cennego błonnika wspierającego trawienie. Świetnie smakuje jako samodzielne danie lub dodatek do grillowanych warzyw. Podawaj schłodzoną, posypaną świeżym koperkiem dla wyrazistości smaku.
30 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ziołowa kartoffelsalat
Przekąska, dodatek do grilla, sałatka, coś lekkiego, odświeżającego, wiosennego… Ziołowa kartoffelsalat przyda Wam się w tym sezonie!
35 min
4
271
E
Easyvege.pl
Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
2
262
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Elegancka młoda kapusta
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
1
150
J
Jadlonomia.com