Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
50 min
4 porcje
419 kcal

Pyszna sałatka z kalafiora i quinoa – wegańskie, bezglutenowe danie pełne świeżych warzyw i aromatycznych dodatków. Kluczowe składniki to chrupiący kalafior, odżywcza kasza quinoa i pachnący koperek w winegrecie. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a porcja dostarcza 420 kcal i 10,5g białka. Bogata w błonnik z quinoa wspiera trawienie. Idealna na lekki obiad lub kolację w towarzystwie. Podawaj z dodatkiem świeżej mizuny i rukoli dla wyrazistego smaku.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Wegańska sałatka ziemniaczana ze śmietaną słonecznikową
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kaszy gryczanej i botwinki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
3
589
J
Jadlonomia.com
Sałatka z quinoa i jarmużu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
120 min
4
372
J
Jadlonomia.com