Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
Przepis na tą sałatkę pochodzi z magazynu Food&Friends, o którym ostatnio pisała sporo Liska.
Food and Friends to nowy polski magazyn poświęcony tematyce kulinarnej, najświeższy numer to zaledwie trzeci w historii magazynu. I moim zdaniem najciekawszy dotychczas! Oprócz nowinek z dalekiego świata, czyli artykułów poświęconych Hestonowi Blumenthalowi oraz Magnusowi Ekowi, natknęłam się też na naprawdę ciekawe i pokrzepiające artykuły poświęcone polskim restauracjom. Chociaż nie wszystkie chciałabym odwiedzić (daleko mi do miłośnika łowiectwa, jakim jest szef kuchni restauracji Kozi Gród) to jednak miło jest przeczytać o interesujących miejscach w Polsce, bo często jakoś ich nie doceniam.
I lubię czytać przepisy. Chociaż większości nie będę powtarzać w domu, bo nie pasują do …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh
Pyszna, lekka sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh. Z duża ilością pietruszki i mięty. Idealna do …
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią. Kolorowa, pyszna, idealna na grilla.
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.