Sałatka z kalafiorem i kukurydzą

35 min
1 porcja
1063 kcal
Sałatka z kalafiorem i kukurydzą
Sycąca sałatka z kalafiorem i kukurydzą – wegańskie i bezglutenowe danie bogate w błonnik. Główne składniki to chrupiący kalafior, słodka kukurydza i wędzone tofu, które dostarcza aż 44g białka na porcję. Przygotujesz ją w 35 minut – gotowanie kalafiora zajmuje najwięcej czasu. Dzięki porowi i czosnkowi wspiera odporność. Idealna na pożywną kolację lub lunch do pracy. Podawaj z pełnoziarnistym pieczywem dla urozmaicenia smaku.
🌙 Kolacje 🥗 Sałatki 📦 Meal prep 🌾 Bezglutenowe 🌾 Wysokobłonnikowe
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Sałatka majowa
🌱 Wegańska

Sałatka majowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
4
281
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy czwartek: sałatka z jarmużu
🌱 Wegańska

Bezglutenowy czwartek: sałatka z jarmużu

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

12 min
2
523
J
Jadlonomia.com
Spring Rolls
🌱 Wegańska

Spring Rolls

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
10
96
J
Jadlonomia.com
Sałatka z arbuza z oliwkami i bazylią
🌱 Wegańska

Sałatka z arbuza z oliwkami i bazylią

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
115
J
Jadlonomia.com