Najpierw zakochałam się w smażonej botwinie z czosnkiem, potem przyszło zauroczenie blanszowanymi liśćmi z twarogiem, a na sam koniec odkryłam wspaniały duet kaszy i młodych buraków. W tej sałatce połączyłam to wszystko i jak to zwykle bywa okazało się, że razem smakuje jeszcze lepiej.
Ta sałatka jest obecnie moim ulubionym obiadem – wszystkie składniki mam z reguły w swojej kuchni, robi się ją szybko, a smakuje po prostu najlepiej. Botwinka jest mocno czosnkowa i podkręca smak kaszy gryczanej, a twarożek z migdałów sprawia, że całość jest kremowa i delikatna. Do tego tylko trochę świeżego kopru i idealny wiosenny obiad gotowy.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh
Pyszna, lekka sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh. Z duża ilością pietruszki i mięty. Idealna do …
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią. Kolorowa, pyszna, idealna na grilla.
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.