
Wegańska sałatka z kaszy gryczanej i botwinki – pożywna kompozycja bez glutenu, bogata w błonnik i roślinne białko (23,9g na porcję). Łączy chrupiącą kaszę gryczaną, delikatną botwinkę i aromatyczny czosnek, tworząc danie gotowe w 50 minut. Dzięki wysokiej zawartości żelaza i witamin wspiera odporność i układ krwionośny. Idealna na sycący obiad lub kolację w wersji fit. Podawaj z dodatkiem świeżego koperku i płatków migdałowych dla podkręcenia smaku.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 3 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
419
J
Jadlonomia.com
Wegańska sałatka ziemniaczana ze śmietaną słonecznikową
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
J
Jadlonomia.com
Sałatka z quinoa i jarmużu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
120 min
4
372
J
Jadlonomia.com