Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym składnikiem. Dzisiejsza sałatka z komosą ryżową, to właśnie połączenie wspominanej kaszy, orzechów, żurawiny i mieszanki młodych liści w takich proporcjach, aby gotowa sałatka mogła pełnić rolę pełnowartościowego posiłku.
Lekko orzechowy smak płynący z komosy ryżowej, do tego chrupiące, prażone orzechy nerkowca, słodka żurawina i cudowny dressing… To połączenie gwarantuje istną feerie smaków w naszych ustach. Dodatek ciecierzycy sprawia, że sałatka z komosą ryżową jest bardziej sycąca i zawiera pełnowartościowe białko. Wegańska feta jest dodatkiem nieobowiązkowym, ale podkręca ona smak, więc warto po nią sięgnąć.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
Kasza z warzywami to klasyk kuchni wegańskiej! Tym razem polecam Wam orzeźwiającą wersję wiosenną.
Sałatka z bakłażanem i zieloną soczewicą
Bakłażan w sezonie jest łatwo dostępny i tani, tak więc warto wtedy po niego sięgać jak najczęściej. Tym razem upiekłem …
Sałatka z ciecierzycą i oliwkami
Ostatnio zacząłem zdrowiej się odżywiać. Zabrałem się za aktywne uprawianie sportu, a nie tylko oglądanie go z pilotem w ręce …