
Sycąca sałatka z komosą ryżową – wegańskie, bezglutenowe danie bogate w białko i błonnik. Kluczowe składniki to komosa ryżowa, ciecierzyca i orzechy nerkowca. Gotowa w 35 minut (przygotowanie zajmuje tylko 15 minut). Jedna porcja dostarcza aż 23g białka i 870 kcal, wspierając pracę mięśni dzięki kompletności aminokwasów. Idealna na pożywny obiad do pracy lub szybki meal prep. Podawaj z dodatkiem wegańskiej fety i odrobiną soku z cytryny dla świeżości.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
Kasza z warzywami to klasyk kuchni wegańskiej! Tym razem polecam Wam orzeźwiającą wersję wiosenną.
60 min
6
306
E
Easyvege.pl
Sałatka z bakłażanem i zieloną soczewicą
Bakłażan w sezonie jest łatwo dostępny i tani, tak więc warto wtedy po niego sięgać jak najczęściej. Tym razem upiekłem …
45 min
1
1535
B
Blendman.pl
Sałatka z ciecierzycą i oliwkami
Ostatnio zacząłem zdrowiej się odżywiać. Zabrałem się za aktywne uprawianie sportu, a nie tylko oglądanie go z pilotem w ręce …
15 min
1
1731
B
Blendman.pl
Chakalaka, czyli afrykańska sałatka
Chakalaka to afrykańska sałatka złożona z warzyw i fasoli. Jest niesamowicie odżywcza i pyszna. Zapewni Ci dużą dawkę witamin i …
30 min
2
439
B
Blendman.pl