
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera jedynie oliwę i sól, a jest pyszna, lekka i dodatkowo wspomaga trawienie! Zatem idealnie sprawdzi się przed czy po sytym obiedzie.
Pierwszy raz jadłam podobną u koleżanki jako przekąskę po wielodaniowej uczcie. Trochę się zdziwiłam, że po wszystkim wjeżdża jeszcze sałatka i nie sądziłam, że dam radę ją zjeść. Szybko się jednak okazało, że nie dość, że bez problemu sobie z nią poradziłam, to od razu poczułam się lżej i byłam gotowa na deser!
Koper włoski, podobnie jak anyż, wspomaga trawienie: pobudza wydzielanie soku żołądkowego i żółci. Poza tym jest łatwostrawny i dostarcza mnóstwo minerałów i witamin (w tym witaminę C, błonnik, kwas foliowy czy potas). Warto więc wprowadzić go do swojej diety!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Domowe najlepsze mleko kokosowe
Pierwsza prawda na dziś jest taka: jeśli coś można kupić, to na pewno można to zrobić samemu w domu. Druga: …
Kiszone cytryny
Jak zrobić kiszone cytryny i co to właściwie są kiszone cytryny? Inaczej confit z cytryn. Najlepszy sposób na cytryny!
Syrop malinowy z imbirem
Syrop malinowy z dodatkiem imbiru. Idealny do drinków, z wodą, do herbaty, czy do polania na lody.
ULUBIONA SAŁATKA MEKSYKAŃSKA Z FASOLĄ
Banalnie prosta i szybka w przygotowaniu sałatka, której nie może zabraknąć na żadnej imprezie! Świetnie sprawdza się jako przekąską w …