Idealna na drugie śniadanie. Na obiad. I na kolację też idealna. Sałatka z makaronem ryżowym – bo o niej mowa – sprawdzi się również jako zdrowy lunch box do pracy lub na uczelnię. Polecam więc zrobić od razu większą porcję. Świeże, chrupiące warzywa spotykają się tutaj z ryżowymi wstążkami, aromatycznym sezamem i natką kolendry. Całość podkreśla wyrazisty dressing w bardzo azjatyckim stylu. Chętnie próbujesz nowych smaków? W takim razie na pewno polubisz tę sałatkę!
Sałatka z makaronem ryżowym – jaki makaron?
Do przygotowania mojej sałatki, użyłem makaronu ryżowego dosyć grubego, jak zresztą widać na poniższym zdjęciu. Czy cienkie nitki też się nadadzą? Myślę, że tak!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh
Pyszna, lekka sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh. Z duża ilością pietruszki i mięty. Idealna do …
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią. Kolorowa, pyszna, idealna na grilla.
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.