Jestem tragicznym zakupoholikiem. Tym razem obkupiłem się w pieczarki z myślą, że będę robił zupę, tofucznicę i jaglanicę… wszystko. Wiecie, jak się skończyło? Przez kilka dni leżakowały, ale niestety im to nie sprzyja tak jak winu, więc byłem zmuszony coś szybko wymyślić. Stwierdziłem, że najbardziej trafiona będzie sałatka z pieczarkami skąpana w majonezie z fasoli. Oczywiście inny majonez również się nada, ale ja akurat jego miałem.
Wyszły cudowne cudowności. Pyszna sałatka, od której ciężko się oderwać. Po pierwszej spróbowanej łyżce stwierdziłem, że nie będę wyliczał od razu jej kaloryczności, bo pewnie zacznę sobie wydzielać mniejsze porcje, co będzie przykre biorąc pod uwagę jej smak. Jest też opcja, że zacząłbym płakać nad nadmiarem zjedzonych kalorii, bo…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
Kasza z warzywami to klasyk kuchni wegańskiej! Tym razem polecam Wam orzeźwiającą wersję wiosenną.
Sałatka z bakłażanem i zieloną soczewicą
Bakłażan w sezonie jest łatwo dostępny i tani, tak więc warto wtedy po niego sięgać jak najczęściej. Tym razem upiekłem …