Uwielbiam jeść sałatki o każdej porze dnia i nocy. Na śniadanie z jajkiem i pieczonymi warzywami. Na lunch z dynią i ciecierzycą, a na obiad np. z kurczakiem. Z nocą może trochę przesadziłam, ale ostatnio szybko się robi ciemno, to mam wrażenie, że jest znacznie później. Jakie sałatki przemawiają do mnie najbardziej? Przede wszystkim pożywne: z białkiem, tłuszczem, z dużą ilością składników, kolorów i chrupiącym dodatkiem! Jedną z takich jest dzisiejsza sałatka z quinoą, awokado, miętą i innymi pysznościami (min. pistacjami i granatem).
Zdaję sobie sprawę, że składniki na tą sałatkę są dość egzotyczne (awokado, quinoa, pistacje…), ale ja większość z nich mam praktycznie zawsze pod ręką. Jeśli jednak nie lubicie/nie macie dostępu do niektórych z nich, można je zamienić na inne (ch…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z kapusty pekińskiej z oliwkami i suszonymi pomidorami
Pyszna sałatka z kapusty pekińskiej która doskonale pasuje jako dodatek do obiadu. Oliwki i suszone pomidory świetnie ją uzupełniają :)
Sałatka z ryżem, batatem, szparagami i truskawkami
Sałatka z ryżem, szparagami, pieczonymi batatami i truskawkami. Kolorowo i przepysznie. Zdrowo i pożywnie.
Sałatka z dynią, ciecierzycą, jabłkiem i orzechami
Pojawiają się pierwsze dynie, więc czas rozpocząć #dyniowelove! Co mnie bardzo zdziwiło, na blogu są tylko 4 przepisy z jej …
czarny ryż, soczewica i pieczone warzywa z sosem z orzeszków ziemnych
Jestem ogromną fanką pieczonych warzyw. Ty też? Zresztą, najchętniej piekłabym wszystko, choć i tak robię to już bardzo często: warzywa …