Sałatka z uszkami na ciepło, czyli wegański zero waste po Świętach.
Uwielbiam kuchnię zero waste na co dzień, ale szczególną jej wartość dostrzegam po Świętach, gdy w naszych domach zalegają nadwyżki jedzenia. Ta wegańska sałatka z uszkami na ciepło będzie idealną odskocznią od świątecznych smaków.
Oto przepis dla tych z Was, którym pozostały jeszcze poświąteczne zapasy uszek z grzybami (ja dostałam w prezencie wspaniałe uszka mojej Chrzestnej!) lub pierogów z kapustą i grzybami, ale także dla każdego, kto ma w domu paczkę dobrych tortellini i chce zrobić z nich coś pysznego!
Wypróbujcie ten prosty przepis z wykorzystaniem poświątecznych resztek, przyprawcie danie według mojego przepisu, a powstanie szybki i zdrowy, wegański posiłek z azjatyckimi nutami.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Makaron z sosem pomidorowym z kukurydzą
Makaron z sosem pomidorowym z kukurydzą, czyli szybkie, proste, zdrowe, tanie a co najważniejsze smaczne. Kukurydza stanowi bardzo ciekawy dodatek …