Po projekcie „Majowa kanapka” nabrałam ochoty na nowe wyzwanie. Początkowo fantazjowałam o kluskach, ale przecież w czerwcu wszyscy chcą mieć „beach body”, więc pomyślałam o sałatkach.
Spokojnie, proszę się nie martwić, wcale nie będą takie fit. Każda z nich będzie ponętna i kusząca.
Sałatka kandydatka numer jeden to owoc cudownego spotkania. Jeszcze trwa sezon na szparagi i już się pojawiają truskawki. Z tej okazji zmiksowałam truskawy na aksamitny dressing. A szparagi poddusiłam na maśle. To nie koniec wrażeń, rozerwałam burratę na strzępy, aż trysnęła i swoje miejsce na sałacie obok awokado zajęła. Perfekcyjna sałatka musi dobrze chrupać, dlatego nie zabrakło tu grzanek. A że zbliżają się wakacje, z wierzchu moje ulubione pistacje!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z kozim serem, gruszką i orzechami
Sałatka z kozim serem, gruszką i orzechami to połączenie wyjątkowych smaków i tekstur, które z pewnością zachwycą Was i Waszych …
Carpaccio z buraka
Carpaccio z buraka z brzoskwinią i serem kozim, na rukoli. Świetna alternatywa dla wersji mięsnej. Pyszne i zdrowe danie.
Sałatka z serem kozim, jabłkiem, żurawiną i orzechami włoskimi
Sałatka z kozim serem jabłkiem, żurawiną oraz orzechami włoskimi. Pyszna pożywna sałatka, prosta w przygotowaniu, kolorowa. Przepis
Coleslaw z czerwonej kapusty i buraków
Coleslaw to imprezowy hicior o czym przekonałam się już wielokrotnie. Dzisiaj założyłam różowe okulary i postanowiłam nadać mu trochę więcej …