
Po projekcie „Majowa kanapka” nabrałam ochoty na nowe wyzwanie. Początkowo fantazjowałam o kluskach, ale przecież w czerwcu wszyscy chcą mieć „beach body”, więc pomyślałam o sałatkach.
Spokojnie, proszę się nie martwić, wcale nie będą takie fit. Każda z nich będzie ponętna i kusząca.
Sałatka kandydatka numer jeden to owoc cudownego spotkania. Jeszcze trwa sezon na szparagi i już się pojawiają truskawki. Z tej okazji zmiksowałam truskawy na aksamitny dressing. A szparagi poddusiłam na maśle. To nie koniec wrażeń, rozerwałam burratę na strzępy, aż trysnęła i swoje miejsce na sałacie obok awokado zajęła. Perfekcyjna sałatka musi dobrze chrupać, dlatego nie zabrakło tu grzanek. A że zbliżają się wakacje, z wierzchu moje ulubione pistacje!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Coleslaw z czerwonej kapusty i buraków
Coleslaw to imprezowy hicior o czym przekonałam się już wielokrotnie. Dzisiaj założyłam różowe okulary i postanowiłam nadać mu trochę więcej …
Tabbouleh z botwiną, mango i halloumi
Nie gram z Wami w żadne gierki, ale mam info z pierwszej ręki, przyniosłam wczoraj z warzywniaka newinę, zaczął się …
Sałatka z burakami, figami i mozzarellą
Pamiętacie buraki z zeszłego tygodnia? Wspominałam, że idealnie smakują na kanapce, jako buraczane carpaccio i stanowią idealny dodatek do sałatki. …
Tortilla de patatas z pieczarkami, mascarpone i szczypiorkiem
Jesień to sezon na seriale, dlatego postanowiłam rozpocząć na blogu hiszpańską serię z przepisami na tapas. Można je podjadać na …