Salsa z grillowanego ananasa do hot dogów oraz innych rarytasów
Grillowany ananas można przyrządzić na wiele sposobów, w różnych glazurach, sosach czy nawet sauté i powiadam Wam, to jest wspaniały dodatek. Zda egzamin wzorowo gdy użyjecie go do burgerów, hot-dogów (tak jak w poniższym przepisie) czy chociażby do kotletów sojowych z grilla. Salsa z grillowanego ananasa, którą Wam tu proponuje to soczysty mariaż wzajemnie uzupełniających się smaków: jest słodko, kwaśno, ciut pikantnie, odświeżająco, rześko, przyjemnie a jednocześnie dosyć lekko. Od tego roku ananas będzie ze mną na każdym grillu, mam nadzieję, że na Waszych również!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Focaccia tradycyjna (wegańskie)
Focaccia to włoskie pieczywo polane oliwą z dodatkiem soli i rozmarynu. Idealne jako przekąska na imprezy, jako dodatek do potraw …