Seleryba

80 min
12 porcji
Seleryba
Seleryba – wegańska alternatywa dla tradycyjnej ryby, bezglutenowa i bez dodatku cukru. To wyjątkowe danie łączy seler, wodorosty nori i aromatyczny bulion warzywny, tworząc zaskakujące smaki. Przygotowanie zajmuje 80 minut, w tym 20 minut gotowania. Bogate w błonnik i minerały z wodorostów, wspiera pracę tarczycy dzięki jodowi. Idealne na świąteczny obiad lub uroczystą kolację. Podawaj z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty dla pełni tradycyjnego smaku.
🍽️ Obiady 🎅 Świąteczne 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
60 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
80 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 12 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Świąteczna sałatka orzechowa
🌱 Wegańska

Świąteczna sałatka orzechowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
332
J
Jadlonomia.com
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
🌱 Wegańska

Jabłka faszerowane kiszoną kapustą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

225 min
6
120
J
Jadlonomia.com
Kulebiak z kiszoną kapustą
🌱 Wegańska

Kulebiak z kiszoną kapustą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

220 min
4
578
J
Jadlonomia.com
Zupa chrzanowa
🌱 Wegańska

Zupa chrzanowa

Prawdziwie świąteczna zupa, która świetnie smakuje nie tylko od święta! Lubie chrzan? Ja bardzo... Hummus z chrzanem, pasztet posmarowany chrzanem …

45 min
4
342
P
Przepisydlazielonych.pl