
Seleryba, czyli seler z nori smakujący jak ryba. Danie to jest znane praktycznie każdemu weganinowi i stanowi podstawowe danie na wegańskiej wigilii. Ugotowany seler strukturą przypomina rybę, a arkusze nori nadają rybi posmak. Temu kto nie zna gorąco polecam spróbować 😉
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto)
Boczniaki a'la śledzie po kaszubsku, czyli w słodko-kwaśnym mocno pomidorowym sosie. Śledzie po kaszubsku to jedna z potraw kuchni polskiej.
Kapusta z grzybami (wegańskie, keto)
Kapusta z grzybami to świetny dodatek do dania głównego, jest również niezastąpiona na Wigilijnym stole. Ponadto można ją wykorzystać jako...
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Uszka z grzybami (wegańskie)
Uszka, czyli malutkie pierogi faszerowane grzybami są przygotowywane przeze mnie od lat. To mój tradycyjny i sprawdzony przepis, zapraszam :)