Seleryba, czyli seler a’la ryba (wegańskie)

85 min
20 porcji
63 kcal
Seleryba, czyli seler a’la ryba (wegańskie)
✍️ Opis autora:

Seleryba, czyli seler z nori smakujący jak ryba. Danie to jest znane praktycznie każdemu weganinowi i stanowi podstawowe danie na wegańskiej wigilii. Ugotowany seler strukturą przypomina rybę, a arkusze nori nadają rybi posmak. Temu kto nie zna gorąco polecam spróbować 😉

🍽️ Obiady 🎅 Świąteczne 🌾 Bezglutenowe 💰 Budżetowe
60 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
85 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 20 porcji 10x
/8 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/8
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto)
🌱 Wegańska

Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto)

Boczniaki a'la śledzie po kaszubsku, czyli w słodko-kwaśnym mocno pomidorowym sosie. Śledzie po kaszubsku to jedna z potraw kuchni polskiej.

20 min
2
262
W
Wegeprzepis.pl
Kapusta z grzybami (wegańskie, keto)
🌱 Wegańska

Kapusta z grzybami (wegańskie, keto)

Kapusta z grzybami to świetny dodatek do dania głównego, jest również niezastąpiona na Wigilijnym stole. Ponadto można ją wykorzystać jako...

150 min
4
103
W
Wegeprzepis.pl
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
🌱 Wegańska

Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)

Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.

150 min
80
25
W
Wegeprzepis.pl
Uszka z grzybami (wegańskie)
🌱 Wegańska

Uszka z grzybami (wegańskie)

Uszka, czyli malutkie pierogi faszerowane grzybami są przygotowywane przeze mnie od lat. To mój tradycyjny i sprawdzony przepis, zapraszam :)

180 min
150
W
Wegeprzepis.pl