Czy kiedykolwiek mieliście ochotę zaskoczyć kogoś kulinarną magią, która na pierwszy rzut oka wygląda jak ryba, smakuje jak ryba, ale rybą… absolutnie nie jest? Seleryba to coś więcej niż przepis – to sztuczka kulinarna godna Davida Copperfielda. Tylko że zamiast znikającej Statuy Wolności, robimy rybę z selera. A co w tym wszystkim najlepsze? Żadna ryba nie ucierpi, a na waszym stole zagości wegańska alternatywa, która podbije serca nawet najbardziej zagorzałych mięsożerców.
Nie ukrywam – seler nie ma najlepszej reputacji. Większość z nas kojarzy go z nudną włoszczyzną, której kawałki dziwnym trafem zawsze zostają na dnie garnka. Ale wiecie co? Czas to zmienić. Seler ma potencjał i dziś pokażemy mu, jak z roli kuchennego outsidera wskoczyć na piedestał smaku. W końcu każdy zasłu…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …