
Na blogu jest już znakomity przepis na rogale marcińskie oraz wieniec. Sprawdziliście już te receptury wielokrotnie w swojej kuchni. Nie ma sensu szykować kolejnego przepisu na rogale, dlatego w tym roku postanowiłam odwrócić kota ogonem i zabawić się w marciński sernik.
Nie wiem co ma sernik do wiatraka, ale masę serową połączyłam z typowym nadzieniem na bazie białego maku. Napisałam Wam wersję z maszynką do mielenia, możecie mak mielić samodzielnie. Jeśli nie posiadacie takiego gadżetu w kuchni to nic straconego. Rozpisałam jak zmiksować mak blenderem.
Z tego przepisu można też śmiało korzystać w okresie świątecznym, a biały mak zastąpić błękitnym. Wtedy powstanie z tego sernikomakowiec.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bezowy makowiec
Czy słyszycie to tuptanie? Małymi kroczkami zbliżają się święta! Wolałabym, aby moje uszy nasłuchiwały skrzypienia zbliżających się sań po białym...
Sernik imbirowo-kokosowy
Na stole wigilijnym rzadko eksperymentuję. To nie jest moment na frywolną zabawę smakami, każdy u nas oczekuje takich samych pozycji, …
Noworoczne ciasteczka cynamonowe
Pewnie powinnam dzisiaj pisać o moich postanowieniach noworocznych, ale niedoczekanie wasze! Od lat nic sobie nie postanawiam, pewnego dnia...
Cranberry Noel – ciasteczka z żurawiną i rozmarynem
Z ulgą pożegnałam smutny listopad. Grudzień należy do trójki moich ulubionych miesięcy i coś czuję, że w tym roku minie …