Słodka focaccia z jeżynami

55 min
1 porcja
Słodka focaccia z jeżynami
Słodka focaccia z jeżynami – wegetariański deser drożdżowy z sezonowymi owocami. Kluczowe składniki to puszysta mąka pszenna, soczyste jeżyny i aromatyczna oliwa. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut aktywności, a całość piecze się 35 minut. Bogata w błonnik z jeżyn, wspiera pracę jelit. Idealna na letnie podwieczorki lub słodki akcent po obiedzie. Podawaj ciepłą, posypaną cukrem pudrem, z dodatkiem gałki lodów waniliowych dla kontrastu smaków.
20 min
Przygotowanie
35 min
Gotowanie
55 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Rabarbarowy kisiel z kardamonem
🥛 Wegetariańska

Rabarbarowy kisiel z kardamonem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

43 min
4
152
J
Jadlonomia.com
Letnia tarta jogurtowa z owocami – łatwe, szybkie, wakacyjne ciasto.
🥛 Wegetariańska

Letnia tarta jogurtowa z owocami – łatwe, szybkie, wakacyjne ciasto.

Wakacyjne ciasto idealne ma być proste, szybkie w przygotowaniu i pełne owoców sezonowych. Wszystkie kryteria spełnia letnia tarta jogurtowa.

110 min
6
68
E
Easyvege.pl
Czekoladowy pudding z awokado
🥛 Wegetariańska

Czekoladowy pudding z awokado

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

5 min
2
360
J
Jadlonomia.com
Gruszki z czekoladą pod orzechową kruszonką
🥛 Wegetariańska

Gruszki z czekoladą pod orzechową kruszonką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
6
436
J
Jadlonomia.com