
Słynny Piegus Cytrynowo-Makowy to wegańskie ciasto, które podbiło serca miłośników roślinnych deserów. Wyróżniają je aromatyczna skórka cytrynowa i chrupiący prażony mak. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut aktywności (pieczenie 45 minut), co czyni je idealnym wyborem na szybki podwieczorek. Jedna porcja (605 kcal) dostarcza wapnia z mleka roślinnego i witaminy C z cytryny. Świetnie smakuje z filiżanką herbaty lub kawy. Podawaj posypany cukrem pudrem dla eleganckiego finiszu.
🍰
Desery
🥜
Bez orzechów
15 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com