
Wegański smalec z fasoli – pyszna i zdrowa alternatywa tradycyjnego smalcu, idealna na kanapki. Przygotowana z białej fasoli, cebuli i suszonych śliwek, ta pasta zachwyca bogactwem smaków i teksturą. Gotowa w zaledwie 40 minut (w tym 15 minut aktywnego przygotowania), dostarcza tylko 130 kcal na porcję. Bogata w białko i błonnik, wspiera pracę jelit. Świetna na śniadanie, kolację lub do lunch boxu. Podawaj z chlebem żytnim i kiszonkami dla pełni smaku.
15 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chleb zmieniający życie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne bezglutenowe naleśniki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
5
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Ulubiona kanapka piknikowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
1071
J
Jadlonomia.com