
Jeden z prostszych przepisów kuchni azjatyckiej, który znalazł się w moim najnowszym e-booku - "Smart Vegan - Kuchnia azjatycka w wersji roślinnej".
Wśród przepisównie zabrakło totalnych klasyków, takich jak zupa miso, bułeczki bao, czy pad thai. Uwielbianych przeze mnie dwóch aromatycznych odsłon tajskiego curry, intensywnie grzybowego ramenu, czy przepysznych sajgonek. Znalazło się również miejsce na potrawy mniej popularne poza Azją, które koniecznie musicie spróbować! Polecam Wam niepozorne grzyby shimeji w chrupiącej tempurze, czy ‘crab cakes’, czyli bezrybne kotleciki z jackfruita. Nie zapominajmy o deserach! Azjatyckie słodkości są absolutnie wyjątkowe i znacząco różnią się od znanych nam łakoci. Koniecznie spróbujcie najlepszego na świecie mango sticky rice, japońskich pancakes Dorayaki, czy smażonych bananów.
Wszystkie przepisy są na tyle uniwersalne, że możecie je modyfikować dostosowując do składników jakimi w danej chwili dysponujecie lub dopasowywać do własnego gustu. Poniższe danie będzie smakować tak samo dobrze gdy zamiast z ryżem podacie je z makaronem ryżowym i/lub zamiast nerkowców użyjecie tofu naturalnego.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie ragout z letnich warzyw i kotletów sojowych
Takiej obfitości świeżych, pachnących warzyw jak teraz nie będzie gdy skończy się lato. Właśnie dziś jest idealny czas na wegańskie …
Piątkowy fridge-cleaning – Jednogarnkowy gulasz wegański w stylu indyjskim.
Wegański, szybki, sycący obiad, który powstał poprzez piątkowe sprzątanie lodówki.
Kasza jaglana z warzywami
Mój prosty i zarazem pełnowartościowy obiad bardzo często składa się z kaszy, całej masy świeżych warzyw i kostki tofu lub …