
Ostatnio królują u mnie proste obiady i bardzo doceniam, jeśli danie robi się w tempie ekspresowym. Dodatkowo uwielbiam, jak mogę wyczyścić lodówkę i wszystkie resztki wrzucić do jednej patelni. Dzisiejszy smażony ryż właśnie do takich się zalicza i można wykorzystać wszystko, co się akurat ma pod ręką. W końcu porządki przed Świętami są bardzo mile widziane.
W dzisiejszej wersji znalazły się brązowe pieczarki (są dużo bardziej aromatyczne niż białe), cukinia, marchewka, ale też trochę jarmużu i cebuli. Na koniec posypałam kolendrą i kruszonymi nerkowcami i podałam z awokado, czego akurat tutaj nie widać. Przyprawiłam, prawie najprościej jak się da: czosnkiem, imbirem i sosem sojowym.
Najwięcej czasu zajęła sesja, bo się bawiłam statywem i wyszło jakieś 2 godziny! A czy było warto? Oceńcie sami. Ale plus jest taki, że na pewno trochę się nauczyłam jego obsługi.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zielone curry ze szparagami, groszkiem i ciecierzycą
Zielone curry to tradycyjne danie kuchni tajskiej, które za sprawą kolendry, imbiru i trawy cytrynowej jest bardzo aromatyczne i po …
Sałatka z ryżem, batatem, szparagami i truskawkami
Sałatka z ryżem, szparagami, pieczonymi batatami i truskawkami. Kolorowo i przepysznie. Zdrowo i pożywnie.
Sałatka z dynią, ciecierzycą, jabłkiem i orzechami
Pojawiają się pierwsze dynie, więc czas rozpocząć #dyniowelove! Co mnie bardzo zdziwiło, na blogu są tylko 4 przepisy z jej …
sałatka z quinoą, awokado, miętą i innymi pysznościami
Uwielbiam jeść sałatki o każdej porze dnia i nocy. Na śniadanie z jajkiem i pieczonymi warzywami. Na lunch z dynią …