
Wegański sos jogurtowy z miętą – lekka i orzeźwiająca przekąska bez glutenu i cukru. Przygotujesz go w zaledwie 5 minut z roślinnego jogurtu, świeżej mięty i czosnku. Zaledwie 95 kcal na porcję, a do tego wspomaga trawienie dzięki właściwościom mięty. Idealny jako szybki dip do warzyw, kotlecików roślinnych czy falafeli. Świetnie sprawdzi się na letnie przyjęcia lub jako lekka kolacja. Podawaj schłodzony z dodatkiem soku z cytryny dla świeżego akcentu.
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czipsy z jarmużu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
2
147
J
Jadlonomia.com
Prażone orzechy
Nie znam chyba nikogo, kto nie lubiłby przegryzać chrupiących, sprytnie podprażonych i rumianych orzeszków!
30 min
1
895
E
Easyvege.pl
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
10 min
1
691
V
Veganhigh.pl
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
...Wam wegański majonez z aquafaby - apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, nieskomplikowany, jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!
11 min
1
2182
V
Veganhigh.pl