Sos jogurtowy z miętą to świetny dodatek do groszku, kotlecika czy kofty. Wykonanie jest banalnie proste, a smak zachwycający i odświeżający.
Na fali coraz popularniejszych i tańszych jogurtów sojowych, postanowiłem coś na ich bazie zrobić. Na pierwszy ogień poszedł sos jogurtowy z miętą. Było to podyktowane nie tyle fascynacją do sosów, co potrzebą stworzenia czegoś ciekawego do kotlecików z zielonego groszku. Sos miętowy wyszedł tak dobry, że teraz szukam w głowie kolejnych przepisów, do których będzie on pasował.
Gdzie dostanę jogurt sojowy?
Poza sklepami ze zdrową żywnością takie jogurty pojawiają się coraz częściej w marketach, a nawet drogeriach. Rossmann, Auchan czy Kaufland mają już w swojej ofercie nie tylko kotlety sojowe, tofu i mleka, ale również różnego…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Prażone nasiona słonecznika z curry
Prażony słonecznik z curry to przepis podejrzany na zakupach. Skład produktu był tak prosty, że stwierdziłam że warto je przygotować …
Bananowy twarożek z tofu
Bananowy smak bardzo dobrze komponuje się z tofu. Twarożek jest wegański oraz bezglutenowy. Szczególnie polecam dla alergików :)
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …
domowe żelki owocowe
Jak zrobić domowe żelki. Prosty sposób na domowe słodycze- suszone owoce w formie ruloników. Albo inaczej owocowe rollups.