
Sos Limonka-Kolendra – świeży, wegański dodatek do Twoich dań, bezglutenowy i przygotowany w zaledwie 5 minut. Klasyczna kompozycja majonezu wegańskiego, soku z limonki i aromatycznej kolendry z odrobiną pieprzu. Niskokaloryczny (154 kcal/porcję), dostarcza witaminy C z limonki, która wspiera odporność. Idealny do sałatek, wrapów lub jako dip do warzyw. Podawaj z grillowanymi warzywami lub jako dressing do meksykańskich tacos – doda wyrazistości każdej przekąsce.
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/4 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/4
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty
Cóż może być lepszego do chrupiącego, świeżego, kremowego, lekko kwaśnego dodatku do kanapek czy obiadu niż klasyczny, amerykański (choć pochodzenia …
15 min
4
420
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
2
262
J
Jadlonomia.com