Ah, jak ja się cieszę, że wreszcie spisuję przepisy na te wszystkie sosy, które tworzę na szybkości by dopełniły moje dania swoim blaskiem. Za każdym razem gdy kręciłem taki sos zastanawiałem się czy tego nie zapisać… Tylko po co?
Teraz już wiem, że właśnie po to, by każdy mógł z moich pomysłów skorzystać! W takim tempie to niedługo będzie tu niezła encyklopedia sosów. Może blogierskim sznytem wydam jakiegoś ebooka z przepisami na wegańskie sosy?
Majonezowy sos limonka-kolendra na pewno by się tam znalazł – szybki, świeży, dosyć lekki w odbiorze mimo majonezowej bazy, o bardzo świeżej nucie kolendry i przyjemnej, egzotycznej kwaśności z limonki – idealny towarzysz dań z grilla i patelni, wrapów, sałatek a także pampuchów, do których użyłem go niedawno! Startujemy!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty
Cóż może być lepszego do chrupiącego, świeżego, kremowego, lekko kwaśnego dodatku do kanapek czy obiadu niż klasyczny, amerykański (choć pochodzenia …