Sos Limonka-Kolendra – nuta świeżości w Twoim domu

5 min
1 porcja
154 kcal
Sos Limonka-Kolendra – nuta świeżości w Twoim domu
Sos Limonka-Kolendra – świeży, wegański dodatek do Twoich dań, bezglutenowy i przygotowany w zaledwie 5 minut. Klasyczna kompozycja majonezu wegańskiego, soku z limonki i aromatycznej kolendry z odrobiną pieprzu. Niskokaloryczny (154 kcal/porcję), dostarcza witaminy C z limonki, która wspiera odporność. Idealny do sałatek, wrapów lub jako dip do warzyw. Podawaj z grillowanymi warzywami lub jako dressing do meksykańskich tacos – doda wyrazistości każdej przekąsce.
🥨 Przekąski 🥗 Sałatki 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 👶 Dla początkujących Szybkie ≤20min
5 min
Przygotowanie
Gotowanie
5 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/4 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/4
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
🌱 Wegańska

Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty
🌱 Wegańska

Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty

Cóż może być lepszego do chrupiącego, świeżego, kremowego, lekko kwaśnego dodatku do kanapek czy obiadu niż klasyczny, amerykański (choć pochodzenia …

15 min
4
420
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
🌱 Wegańska

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
🌱 Wegańska

Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

35 min
2
262
J
Jadlonomia.com