
Kremowy sos orzechowy to wegański i bezglutenowy dodatek, który podbije Twoje dania w zaledwie 15 minut! Przygotowany na bazie aromatycznego masła orzechowego i mleczka kokosowego, wzbogacony o nutę czosnku i imbiru. Porcja to 356 kcal, dostarczając zdrowych tłuszczów i białka roślinnego. Orzechy wspierają pracę mózgu, a imbir działa przeciwzapalnie. Idealny jako dip do warzyw, dodatek do makaronów lub polewa do tofu. Sprawdzi się zarówno na szybką kolację, jak i imprezową przekąskę – prawdziwe comfort food w wersji fit!
15 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 5 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Jak zamarynować tofu? Kompletny poradnik!
Tofu – król wegańskiej kuchni, pogromca mitów o nudnym jedzeniu i… zagadka dla tych, którzy trzymają je w lodówce i …
20 min
4
400
P
Przepisydlazielonych.pl
Idealne pieczone ziemniaczki.
Jedni uwielbiają je jako dodatek do obiadu. Inni traktują jako zdrowszą alternatywę dla frytek. Dla mnie to jesienno-zimowy comfortfood.
45 min
2
467
E
Easyvege.pl
Złoty bób z patelni – mój najlepszy sposób na bób!
Dziś przychodzę do Was z przepisem, w którym część z Was się zakocha i mówię to z pełnym przekonaniem. Złoty …
20 min
4
405
V
Veganhigh.pl