Sos orzechowy – prosty przepis na kremowy i pikantny dodatek do wszystkiego
20 min
1 porcja
1111 kcal

Wegański sos orzechowy – kremowy, pikantny dodatek bez glutenu, bogaty w białko. Przygotowany na bazie masła orzechowego, mleczka kokosowego i srirachi, gotowy w zaledwie 20 minut. Jedna porcja dostarcza aż 26g białka, wspierając budowę mięśni dzięki wysokiej zawartości orzechów. Idealny jako szybka przekąska lub dodatek do dań azjatyckich. Podawaj z wiosennymi rolkami, świeżymi warzywami lub jako dip do tofu dla podkręcenia smaku.
10 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
361
J
Jadlonomia.com
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
100 min
12
46
J
Jadlonomia.com