Czas na obiecany przepis na Spaghetti Carbonara z bubu. Pojawiły się sugestie bym nazwała je Carbubunara, ale idąc tym tropem powinnam je okrzyknąć Carbubuhej, bo jest tak pyszne, że wcale nie chcesz mówić „nara”, tylko jeść je na okrągło i codziennie witać „hej”.
Teraz kilka wskazówek jak osiągnąć idealną Carbonarę, oczywiście śmietanka jest tu zabroniona. Na 200 g spaghetti dajemy 2 l wody, dzięki takim proporcjom w trakcie gotowania wytworzy się w wodzie skrobia, która sprawi, że aksamitny sos pięknie będzie się kleić do makaronowych nitek. Dodatek oliwy do gotującego się makaronu jest tu zbędny, jeśli na początku będziemy mieszać spaghetti to nitki wcale się nie poplączą, a później sos nie będzie z nich spływał.
Do gotowania bobu oprócz soli polecam przemycić szczyptę c…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
risotto z bobem, cukinią, cytryną i miętą
risotto z bobem, cukinią, cytryną i miętą. pyszne, kremowe risotto, z dużą ilością warzyw. idealne na letni obiad lub dodatek …
kremowe risotto ze szparagami z dodatkiem skórki z cytryny
Risotto ze szparagami to jedno z moich ulubionych wiosennych dań. Proste w przygotowaniu, pyszne i zawiera mój najukochańszy składnik. Wino. …
makaron ze szparagami, cytryną, pietruszką, chili i parmezanem
Prosty makaron ze szparagami z czosnkiem, chili, pietruszką, masłem i cytryną. Posypany parmezanem stanowi idealny lekki letni obiad czy dodatek …