
Zielony chłodnik wegetariański – orzeźwiająca zupa bez gotowania, idealna na upalne dni. Przygotujesz ją w zaledwie 15 minut z ogórka, awokado i jogurtu naturalnego. Niskokaloryczna (169 kcal/porcję) i bezglutenowa, dostarcza zdrowych tłuszczów oraz probiotyków wspierających jelita. Świetna na lekki obiad lub kolację. Podawaj z grzankami pełnoziarnistymi i świeżym koperkiem dla dodatkowego aromatu.
15 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Klasyczny barszcz z botwinki, czyli wiosenna zupa jak u mamy!
Zupa która najbardziej kojarzy mi się z cudowną porą roku, gdy wiosna staje się latem? - z całą pewnością „barszcz …
50 min
4
E
Easyvege.pl
Letnie, zielone risotto z cukinią i z bobem
Risotto z cukinią - lekkie danie, które wykorzystuje bogactwo sezonowych warzyw, a przygotowanie jest proste i nie wymaga wiele czasu.
40 min
4
336
E
Easyvege.pl
Kremowa zupa ziemniaczana z pieczonym czosnkiem i prażoną soczewicą.
Oto moja najlepsza kremowa zupa tej zimy! – aromatyczna, „komfortowa”, ale też pełna roślinnego białka i żelaza, sycąca i rozgrzewająca.
60 min
5
442
E
Easyvege.pl
Krem z zielonego groszku, z limonkowym twistem.
Aksamitnie gładki i delikatny krem groszkowy, który rozgrzewa i syci.
45 min
4
290
E
Easyvege.pl