
Wegańskie spring rollsy – chrupiąca przekąska bezglutenowa z papieru ryżowego, wypełniona świeżymi warzywami i tofu. Kluczowe składniki to marchew, kiełki fasolki mung i aromatyczne tofu marynowane w chili. Przygotowanie zajmuje 45 minut, a każdy rulonik to tylko 96 kcal. Bogate w błonnik wspierają pracę jelit. Idealne na lekki lunch do pracy lub wiosenną przekąskę. Podawaj z sosem na bazie octu ryżowego dla dodatkowego smaku.
45 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/16 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/16
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska sałatka jarzynowa
Kaczy żer, dziadówka, sałatka rosyjska... Dziś przed Wami mój zweganizowany przepis na popularną przekąskę – wegańska sałatka jarzynowa!
50 min
4
317
E
Easyvege.pl
Hummus z bobu
Tradycyjnie hummus, to pasta pochodząca z Bliskiego Wschodu, ukręcona z ciecierzycy. Tak na prawdę z każdego strączka można stworzyć pastę …
35 min
1
893
B
Blendman.pl
Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
2
262
J
Jadlonomia.com
Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
109
J
Jadlonomia.com