Goooood Morning Vietnam! Mam tu na stole niezły Sajgon i sporo papierkowej roboty, bo przygotowałam sajgonki z papierem ryżowym. Spring rollsy można zawijać z różnymi dodatkami, zależnie od nastroju. Do wyboru, do koloru. Jako że przyszła wiosna to postanowiłam, że zagram głównie w zielone ze szparagami, awokado i ogórkiem. Do tego makaron ryżowy, czerwona kapusta, Halloumi i chilli, czyli pysznie.
Miałam trudny orzech do zgryzienia jaki wybrać sos, ostatecznie rozgryzłam tę zagwozdkę i wybrałam masło orzechowe. Połączyłam je z mlekiem kokosowym, Srirachą, octem ryżowym i imbirem. Zatem dip it! Przyjemnie zamoczyć sajgonkę w orzechowym dipie.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z arbuza i ogórka ze smażoną fetą
-I jak tam w Grecji?-Spoko, luzik arbuzik. Ruszamy dziś na wycieczkę fakultatywną ogórkiem na Olimp.Myślę sobie, że na Olimpie mieszają …
Sałatka z bobem, czereśniami i chrupiącą fetą
Kto ma chrapkę na sałatkę? Dzisiaj propozycja z cyklu pojeCHane, ale fantastyczne!Sałatka kandydatka numer cztery preferuje sery, nie wyobraża iść...
Sałatka z kozim serem, gruszką i orzechami
Sałatka z kozim serem, gruszką i orzechami to połączenie wyjątkowych smaków i tekstur, które z pewnością zachwycą Was i Waszych …
Carpaccio z buraka
Carpaccio z buraka z brzoskwinią i serem kozim, na rukoli. Świetna alternatywa dla wersji mięsnej. Pyszne i zdrowe danie.