
Goooood Morning Vietnam! Mam tu na stole niezły Sajgon i sporo papierkowej roboty, bo przygotowałam sajgonki z papierem ryżowym. Spring rollsy można zawijać z różnymi dodatkami, zależnie od nastroju. Do wyboru, do koloru. Jako że przyszła wiosna to postanowiłam, że zagram głównie w zielone ze szparagami, awokado i ogórkiem. Do tego makaron ryżowy, czerwona kapusta, Halloumi i chilli, czyli pysznie.
Miałam trudny orzech do zgryzienia jaki wybrać sos, ostatecznie rozgryzłam tę zagwozdkę i wybrałam masło orzechowe. Połączyłam je z mlekiem kokosowym, Srirachą, octem ryżowym i imbirem. Zatem dip it! Przyjemnie zamoczyć sajgonkę w orzechowym dipie.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z arbuza i ogórka ze smażoną fetą
-I jak tam w Grecji?-Spoko, luzik arbuzik. Ruszamy dziś na wycieczkę fakultatywną ogórkiem na Olimp.Myślę sobie, że na Olimpie mieszają …
Sałatka z bobem, czereśniami i chrupiącą fetą
Kto ma chrapkę na sałatkę? Dzisiaj propozycja z cyklu pojeCHane, ale fantastyczne!Sałatka kandydatka numer cztery preferuje sery, nie wyobraża iść...
Coleslaw z czerwonej kapusty i buraków
Coleslaw to imprezowy hicior o czym przekonałam się już wielokrotnie. Dzisiaj założyłam różowe okulary i postanowiłam nadać mu trochę więcej …
Tabbouleh z botwiną, mango i halloumi
Nie gram z Wami w żadne gierki, ale mam info z pierwszej ręki, przyniosłam wczoraj z warzywniaka newinę, zaczął się …