Trochę na przekór osobom, którym wadzi nazewnictwo dań roślinnych, przypisane (w mniemaniu wielu) wyłącznie daniom mięsnym. Trochę by pokazać w jakiej jeszcze odsłonie można zaserwować to cudownie uniwersalne warzywo. Trochę by wykorzystać zbliżający się sezon na soczyste, pełne smaku pomidory. Trochę by ta bomba umami, ku Waszej uciesze wylądowała na rusztach w tym sezonie. Z tych wszystkich trochę powstał kawał, sztuka czy też stek z pomidora, którym raczyć będziemy się przez kolejne kilka miesięcy z radością, gdy gorący sok nieelegancko będzie spływać nam po brodzie i dłoniach. Koniecznie sprawdźcie poniżej jak łatwo go przygotować i podać w prostej, ale atrakcyjnej formie. Tak właśnie powinien wyglądać grill!
P.S. Dla mięsnych trolli: Bawole Serce to też pomidor.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …