
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. Ciasto można przygotować w wersji z mąką pszenną lub kaszą manną. Byłam bardzo ciekawa jak wypadnie ciasto drożdżowe na kaszy, polecam spróbować!
Kolejnym plusem stromboli jest to, że możemy wykorzystać składniki pozostałe w lodówce, ale polecam uważać z ich ilością, będzie wam później ciężko zawinąć ciasto. U mnie klasycznie, sos pomidorowy, ser i dużo ziół. Smakuje jak bardzo nietypowa w kształcie pizza :)
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarte Flambée – alzacka tarta ze śmietaną, cebulą, kalafiorem i wędzonym twarogiem
Bonjour, Gluten Morgen, Buongiorno!Jest takie powiedzonko „Niemcy jedzą dużo, a Francuzi dobrze”, efektem tego jest alzacka Tarte Flambée...
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
tarta z bakłażanem, cukinią i pomidorami
Tarta z bakłażanem cukinią i pomidorem. Pyszne maślane ciasto.