Strucla z kapustą i grzybami, czyli wegańskie Święta nie tylko dla wegan.
Oto idealna alternatywa dla świątecznych pasztecików, które zwykle pieczemy do czerwonego barszczu – strucla z kapustą i grzybami!
Taka strucla wygląda na stole niezwykle spektakularnie (moja miała ponad 40 cm! 🙂 ), a zrobienie jej wymaga zdecydowanie mniej pracy niż ulepienie wielu małych pasztecików.
Ten kuszący i pachnący wypiek, który możemy dowolnie wiele razy odgrzewać w piekarniku, to też świetny sposób, by przy świątecznym stole ugościć tym samym smakołykiem zwolenników różnych diet. Weganie i wegetarianie będą tak samo zadowoleni, jak i pozostali goście.
Jeśli chcesz w tym roku zorganizować wege Święta to, koniecznie zapisz i wypróbuj ten przepis! 😉
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.