Obok surówek zawsze przechodziłem obojętnie. Nigdy nie był to dla mnie składnik dania, który by mnie podniecał i pociągał, ale do czasu. We własnej knajpie pasowało mieć w ofercie surówki i sałatki, więc chcąc niechcąc musiałem się przełamać i zacząć je jeść, próbować oraz testować. Okazało sie, że mogą one być naprawdę dobre, a surówka coleslaw skradła moje serce. Pewnie dlatego, że jest zalana sojonezem, który uwielbiam jak lody w lecie, ale… najwazniejsze, że przekonałem się dzięki niej do surówek!
Coleslaw jest świetnym dodatkiem m.in. do obiadu. Rewelacyjnie komponuje się z różnymi kotlecikami, kluseczkami czy gulaszem. U siebie najczęściej używam go jako dodatek do tortilli.
Wegańskich majonezów jest naprawdę dużo, a moim ulubionym jest sojonez. Jeśli nie chcesz jeść …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
Kasza z warzywami to klasyk kuchni wegańskiej! Tym razem polecam Wam orzeźwiającą wersję wiosenną.
Sałatka z bakłażanem i zieloną soczewicą
Bakłażan w sezonie jest łatwo dostępny i tani, tak więc warto wtedy po niego sięgać jak najczęściej. Tym razem upiekłem …