Surówka z młodej kapusty i awokado

30 min
4 porcje
111 kcal
Surówka z młodej kapusty i awokado
Surówka z młodej kapusty i awokado to świeża, wegańska i bezglutenowa propozycja w stylu raw food. Kluczowe składniki - kremowe awokado i chrupiąca młoda kapusta - tworzą idealną równowagę tekstur. Gotowa w zaledwie 30 minut, ta niskokaloryczna sałatka (tylko 111 kcal/porcję) dostarcza zdrowych tłuszczów i błonnika. Bogactwo witamin z młodej kapusty wspiera odporność. Świetna jako lekka kolacja lub dodatek do obiadu. Podawaj z prażonymi pestkami dyni dla dodatkowego chrupania.
🥗 Sałatki 🌾 Bezglutenowe 🥬 Raw
30 min
Przygotowanie
Gotowanie
30 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
🌱 Wegańska

Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
🌱 Wegańska

Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

35 min
2
262
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
🌱 Wegańska

Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
419
J
Jadlonomia.com
Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
🌱 Wegańska

Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
109
J
Jadlonomia.com