Chociaż młodą kapustę można przygotować na nieskończoną ilość sposobów, to nie wiedzieć czemu wciąż niezwykle często ląduje w majonezowych surówkach. A przecież równie dobrze smakuje w aksamitnym sosie z awokado, którego przygotowanie zajmuje minutę. No dobra, właściwie to 30 sekund.
Tradycyjny kupny majonez ma tak dużo kalorii, że aż boję się napisać; wegańskie odpowiedniki są drogie i trudne do zdobycia; a domowy wegański majonez po prostu nie zawsze jest w lodówce. Dlatego kiedy planujecie przygotować surówkę z młodej kapusty możecie zanurzyć ją w kremowym sosie z awokado, który niczym nie ustępuje tradycyjnemu białemu tłuściochowi. Nie tylko ma mniej kalorii, ale jest też o prosty i szybki w przygotowaniu. Wystarczy wrzucić do blendera awokado wraz z odrobiną cytryny, a całoś…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera …