Sushi z kaszy jaglanej, to zdrowsza wersja i tak bardzo fajnej (zdrowotnie) przystawki. Dla niektórych profanacja, dla mnie zabawa składnikami i smakiem.
Sushi standardowo robi się ze specjalnym ryżem i tak też zazwyczaj robiłem, ale od teraz moim ulubionym wsadem skrobiowym jest kasza jaglana. Tańsza od ryżu, zdrowsza, a jak najbardziej nadająca się do zrobienia… sushi z kaszy jaglanej! Dla części z Was może być to zniewaga względem kultowego dania jakim jest sushi, ale trzeba być otwartym na łączenie smaków czy kultur, a w naszym kraju kasza jaglana coraz częściej wraca na stoły, więc tym bardziej warto ją i przy takiej okazji promować.
Do robienia sushi z kaszą jaglaną trzeba mieć nie tylko wprawę, ale i cierpliwość. Na początku możliwe,…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety ziemniaczano-sojowe
Kotlety ziemniaczano-sojowe czyli pomysł na wykorzystanie okary po przygotowaniu mleka sojowego. Uwielbiam takie ekonomiczne przepisy, nic się w kuchni nie
Boczniaki w mięsnej marynacie (wegańskie, keto)
Aromatyczne boczniaki w mięsnej marynacie świetnie smakują zarówno przygotowane na patelni jak i na grillu. Dodatkowo przygotowuje się je bardzo …