
Świąteczna sałatka orzechowa – wegańskie i zdrowe danie pełne świątecznych aromatów, idealne na zimowe spotkania. Łączy chrupiące orzechy laskowe, pożywną kaszę pęczak gotowaną w soku buraczanym i świeży jarmuż. Przygotujesz ją szybko, w zaledwie 30 minut, a każda porcja dostarczy 10,7g białka i tylko 332 kcal. Bogactwo orzechów wspiera pracę mózgu, a jarmuż dostarcza cennych witamin. Perfekcyjna na świąteczny obiad lub lunch box. Podawaj z dodatkiem pestek granatu dla wyjątkowego akcentu.
30 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska szuba, czyli sałatka inspirowana kuchnią wschodu.
Inspirowana wschodnią kuchnią, wegańska szuba jest sałatką, która może konkurować z sałatką jarzynową o królowanie na moim świątecznym stole!
40 min
6
142
E
Easyvege.pl
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
419
J
Jadlonomia.com
Wegańska sałatka ziemniaczana ze śmietaną słonecznikową
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
J
Jadlonomia.com