
Świąteczne carpaccio z buraka to wyjątkowa wegańska sałatka, która zachwyci nie tylko roślinożerców. Cienko pokrojone buraki, suszone śliwki i prażone orzechy laskowe tworzą idealną kompozycję smaków. Przygotowanie zajmie tylko 20 minut (plus czas pieczenia buraków), a danie dostarcza 554 kcal pełnych wartości odżywczych. Bogate w antyoksydanty buraki wspierają układ odpornościowy. Perfekcyjne na wigilijny stół lub świąteczny lunch. Podawaj z rukolą i sosem z oleju lnianego z nutą cynamonu dla wyjątkowego aromatu.
20 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska sałatka jarzynowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
1548
J
Jadlonomia.com
Świąteczna sałatka orzechowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
332
J
Jadlonomia.com
Wegańskie śledzie bożonarodzeniowe
Oto przepis na wysmakowaną przystawkę świąteczną! - korzenne, słodkawo-pikantne, wegańskie śledzie bożonarodzeniowe.
50 min
4
596
E
Easyvege.pl
Wegańska szuba, czyli sałatka inspirowana kuchnią wschodu.
Inspirowana wschodnią kuchnią, wegańska szuba jest sałatką, która może konkurować z sałatką jarzynową o królowanie na moim świątecznym stole!
40 min
6
142
E
Easyvege.pl