Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
35 min
2 porcje
262 kcal

Wegańska sałatka ze szpinaku z azjatyckim akcentem – świeże liście szpinaku, kukurydza i kolendra w orzeźwiającym dressingu sojowo-imbirowym z trawą cytrynową. Gotowa w 35 minut, dostarcza tylko 262 kcal na porcję. Bogata w żelazo ze szpinaku i przeciwzapalne właściwości imbiru. Idealna jako lekka przekąska lub dodatek do obiadu. Podawaj z białym ryżem dla pełni smaku – inspirowana azjatyckimi szaszłykami sataj. Bezglutenowa i pełna świeżych aromatów.
30 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
109
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Spring Rolls
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
10
96
J
Jadlonomia.com
Chrupiąca rzymska sałata
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
198
J
Jadlonomia.com