
Wegański syrop rozmarynowy – aromatyczna, bezglutenowa słodka baza do napojów. Przygotujesz go w zaledwie 20 minut z wody, cukru i świeżego rozmarynu. Prosty przepis idealny dla początkujących, który wzbogaci smak lemoniady czy herbaty. Rozmaryn wspiera trawienie i dodaje wyrazistego aromatu. Świetny dodatek do letnich drinków, koktajli lub domowej lemoniady dla dzieci. Podawaj schłodzony z lodem i plasterkiem cytryny dla orzeźwiającego smaku.
5 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/3 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/3
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czipsy z jarmużu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
2
147
J
Jadlonomia.com
Prażone orzechy
Nie znam chyba nikogo, kto nie lubiłby przegryzać chrupiących, sprytnie podprażonych i rumianych orzeszków!
30 min
1
895
E
Easyvege.pl
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
10 min
1
691
V
Veganhigh.pl
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
...Wam wegański majonez z aquafaby - apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, nieskomplikowany, jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!
11 min
1
2182
V
Veganhigh.pl