Jakiś czas temu za sprawą siostry, zainteresowałem się infuzowanymi syropami i alkoholami. W skrócie chodzi o to, że jeden produkt przechodzi smakiem i aromatem drugiego. W związku z tym, że poza BlendMAN-em, jestem również barMAN-em, postanowiłem przygotować prosty, ale „inny” syrop cukrowy do drinków alkoholowych i bezalkoholowych. Na pierwszy ogień poszedł syrop rozmarynowy, czyli dzisiejszy bohater wpisu.
Do czego można go użyć?
Świetnie sprawdza się w połączeniu z cytrusami, więc lemoniada na bazie tego syropu, to bajka. Jeśli chodzi o alkohole, to osobiście próbowałem łączyć tylko z ziołowymi (Jagermeister i Becherovka). Muszę przyznać, że rozmarynowy finish na końcu języka jest perfekcyjny.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Prażone nasiona słonecznika z curry
Prażony słonecznik z curry to przepis podejrzany na zakupach. Skład produktu był tak prosty, że stwierdziłam że warto je przygotować …
Bananowy twarożek z tofu
Bananowy smak bardzo dobrze komponuje się z tofu. Twarożek jest wegański oraz bezglutenowy. Szczególnie polecam dla alergików :)
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …
domowe żelki owocowe
Jak zrobić domowe żelki. Prosty sposób na domowe słodycze- suszone owoce w formie ruloników. Albo inaczej owocowe rollups.