
Bzzz przed Państwem miodzio przepis na szarlotkowe rollsy. To znane wszystkim cynamonki w odpimpowanej jesiennej wersji.
Wybrałam niezwykle kremowy i naturalny miód z jabłkiem i cynamonem, ale możecie sięgnąć np. po lipowy i podkręcić go cynamonem. Miód przemyciłam do maślanego ciasta brioszkowego, karmelizowałam nim jabłka, ucierałam masło cynamonowe. Wisienką na torcie jest tu delikatny jak chmurka kremowy wierzch na bazie serka śmietankowego i miodu. Mmm fantastico deliczozo.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Placuszki ziemniaczano-twarogowe
Tak, tak, dobrze przeczytaliście- śniadanie do łóżka! Notka z tego cyklu, jak policzyłam, nie pojawiła się na blogu od kwietnia …
Bananowe placuszki z kawowym karmelem do kawy Starbucks Colombia Nariño
Łączenie się w pary to prawdziwa sztuka, szczególnie jeśli cenimy sobie balans smaków. Wie o tym Edytka z Randki w …
Marchewkowe naleśniki
Cieniutkie, rumiane, maślane i z chrupiącym brzegiem. Tak wyobrażam sobie idealne naleśniki. Być może będziecie w szoku, ale tym razem, …