
Szarpany boczniak w sosie barbecue – wegańska alternatywa dla mięsnych dań, idealna dla miłośników comfort food. Wykorzystuje boczniaki ostrygowate, aromatyczny sos barbecue i cebulę. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a porcja to zaledwie 185 kcal. Boczniaki są bogate w białko i błonnik, wspierając układ trawienny. Danie świetnie sprawdzi się jako obiadowa propozycja lub farsz do kanapek. Podawaj z chrupiącą bułką i świeżą sałatą dla idealnego zestawu. Można je również zamrozić na później!
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/4 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/4
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl