Szarpany Boczniak w Sosie Barbecue

60 min
6 porcji
185 kcal
Szarpany Boczniak w Sosie Barbecue
Szarpany boczniak w sosie barbecue – wegańska alternatywa dla mięsnych dań, idealna dla miłośników comfort food. Wykorzystuje boczniaki ostrygowate, aromatyczny sos barbecue i cebulę. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a porcja to zaledwie 185 kcal. Boczniaki są bogate w białko i błonnik, wspierając układ trawienny. Danie świetnie sprawdzi się jako obiadowa propozycja lub farsz do kanapek. Podawaj z chrupiącą bułką i świeżą sałatą dla idealnego zestawu. Można je również zamrozić na później!
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/4 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/4
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Piwne tofu z chili
🌱 Wegańska

Piwne tofu z chili

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Wegański burger!
🌱 Wegańska

Wegański burger!

Czyli domowy fast food w stylu EasyVege.pl ;)

25 min
2
255
E
Easyvege.pl
Domowy kebab wegański
🌱 Wegańska

Domowy kebab wegański

Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.

35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
🌱 Wegańska

Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?

...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!

20 min
2
89
V
Veganhigh.pl