Są takie hity diety roślinnej, które nigdy się nie nudzą a jednocześnie smakują nie tylko roślinożercom. Takim składnikiem niewątpliwie jest boczniak ostrygowaty. Dostępny szeroko w sklepach, bardzo plastyczny, dosyć neutralny w smaku a jednocześnie mięsisty i soczysty. Z boczniaków przygotowywałem już przekąski w panierce, szaszłyki i danie, którym chciałbym się z Wami dziś podzielić. Tym pomysłem jest: szarpany boczniak w sosie barbecue.
Przepis wymaga nieco pracy, ale nie jest on skomplikowany. Rekomenduję przygotowanie go dzień wcześniej a ostateczną fazę przeprowadzić w dniu podania. Na pewno pomoże to w przeniknięciu smaku wgłąb boczniaka i cebuli. Szarpany boczniak w sosie barbecue idealnie pasuje do miękkiej, burgerowej bułki. W kanapce ze świeżym, wyrazistym kolesławem i…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!